Eu și soțul meu ne dorim foarte mult un câine. Nu știu dacă suntem pregătiți pentru asta. Ce presupune, de fapt, venirea unui animal de companie în familia noastră?

Dr. Nicola-Manuela Călin, medic veterinar: Venirea unui animal de companie  în familie, indiferent de specie, este bine să urmeze unei decizii bine calculate, deoarece este egală cu luarea unui angajament de lungă durată, și nu pe baza unei reacții de impuls.
Trebuie ținut cont de disponibilitatea sufletească, dar și de lucruri pragmatice, care nu pot fi neglijate – cât timp puteți să-i acordați, de ce spațiu dispuneți, cât de energici sunteți. De asemenea, trebuie să țineți cont și de vârsta celorlați membri ai familiei și de posibilele lor alergii. Totodată, trebuie să vă gândiți la ce sumă din bugetul lunar poate fi alocată pentru întreținerea lui (hrană adecvată, deparazitări externe, pensiunea în concedii, dresajul, vizitele la veterinar).
Numai după ce ați găsit răspuns favorabil la aceste întrebări de bază puteți merge mai departe în punerea în aplicare a planului.

***

Specialistul nostru dr. Nicola-Manuela Călin, medic veterinar, poate fi găsit la telefon 0735 778 919 si pe Facebook, la https://www.facebook.com/cmvinicola/

https://iubim-animalele.ro/wp-content/uploads/2020/06/nicola-768x1024.jpeghttps://iubim-animalele.ro/wp-content/uploads/2020/06/nicola-150x150.jpegIubim AnimaleleÎntreabă specialistulEu și soțul meu ne dorim foarte mult un câine. Nu știu dacă suntem pregătiți pentru asta. Ce presupune, de fapt, venirea unui animal de companie în familia noastră? Dr. Nicola-Manuela Călin, medic veterinar: Venirea unui animal de companie  în familie, indiferent de specie, este bine să urmeze unei decizii...
petexpo