sobolan

Şobolanul de copac cu creastă roşie. Până acum patru ani, oamenii de ştiinţă credeau că această specie a dispărut. Tocmai în 1898 fusese văzut ultimul exemplar, prilej cu care s-au şi aflat cele mai multe informaţii despre animal. Totuşi, în 2011, voluntarii din El Dorado Nature Reserve au descoperit un şobolan de copac cu creastă roşie.

ibis

Ibisul pleşuv nordic. Şi despre această specie s-a crezut că a dispărut, până când a fost redescoperită în deşertul sirian, în 2002. Vânătoarea şi distrugerea habitatului au dus specia aproape de extincţie. Potrivit unei legende turceşti, acest ibis nordic a fost printre primele păsări eliberate de Noe de pe arca sa, ca simbol al fertilităţii.

bivol

Bivolul de apă. A fost descoperit pentru prima dată în 1888, iar în prezent mai poate fi găsit doar pe insula Mindoro, Filipine. Cântărind aproximativ 300kg, trăieşte în pădurile dense din apropierea apelor, în care adoră să se tăvălească. Se estimează că în prezent mai trăiesc aproximativ 100 de exemplare.

antilopa

Antilopa albă. Estimările specialiştilor sunt că numai 300 de exemplare ale acestei specii mai trăiesc în libertate; populaţia a scăzut din cauza vânătorii intensive, din cauza secetei, dar şi din cauza presiunii exercitate de dezvoltarea turismului. Cândva, antilopa albă putea fi găsită pe arii extinse din Africa, acum se mai găseşte numai în Niger.

Rinocerul sumatran. Specia aceasta de rinocer este pe cale de dispariţie şi mai numără mai puţin de 275 de exemplare. Acest tip de rinocer a fost, ca şi alte specii, ţinta predilectă a braconierilor.
rinocer

Broasca de copac cu ochi negri. Oamenii de ştiinţă prezic că declinul acestei specii va fi de 80% în următorii zece ani. Este originară din Mexic şi America de Sud şi suferă din cauza distrugerii habitatului şi a unei boli provocate de o ciupercă şi care afectează amfibienii din întreaga lume.

broasca

Lupul roşu. Acest lup este mai mic decât ruda sa mai cunoscută şi mai răspândită, fiind originar din Florida şi Texas, SUA. Acum, lupul roşu trăieşte într-o rezervaţie de 1,7 milioane de acri din North Carolina. În 1980, numărul lupilor roşii se redusese la 20, însă în prezent 207 exemplare trăiesc în captivitate şi 100 în sălbăticie.

lupul-rosu

Insecta-băţ din insula Lord Howe. Şi despre această specie s-a crezut că a dispărut, în jurul anilor 1920, după ce pe insula Lord Howe au fost duşi şobolanii (insula se află între Australia şi Noua Zeelandă). Însă, în anul 2001, specia a fost redescoperită într-o zonă stâncoască aflată la aproximativ 22 de kilometri de insula cu pricina.

insecta

Mirabela StoicaDe știutNewsbroasca de copac cu ochi negri,insecta-bat din insula lord howe,lupul rosuŞobolanul de copac cu creastă roşie. Până acum patru ani, oamenii de ştiinţă credeau că această specie a dispărut. Tocmai în 1898 fusese văzut ultimul exemplar, prilej cu care s-au şi aflat cele mai multe informaţii despre animal. Totuşi, în 2011, voluntarii din El Dorado Nature Reserve au descoperit...
petexpo