Apicultorii din toată Europa și din România au demonstrat marți,  7 mai, în fața Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Ei cer aplicarea de standarde europene de protejare a albinelor împotriva pesticidelor și insecticidelor. Acțiunea are loc cu două săptămâni înainte de Ziua Mondială a Albinei, când statele europene vor vota propunerea de a se interzice folosirea în tratamentele culturilor agricole a insecticidelor din clasa neonicotinoidelor, care atacă albinele.

Apicultorii au înmânat ministrului Petre Daea o petiție semnată de peste 3.000 de români, prin care cer intervenția în sprijinul adoptării unei modalități corecte, fundamentată științific de evaluare a toxicității pesticidelor față de insectele polenizatoare, printre care și albinele.

Ministrul Petre Daea a anunţat că va susţine, la Bruxelles, aprobarea Ghidului Albinei.
“Nu cele 3.200 de semnături mă mână pe mine într-o decizie de a fi alături de un sector sau altul, ci mă mână interesul faţă de cele două sectoare ale agriculturii. Sunt în această postură în care trebuie să fiu în acelaşi timp în faţa fermierilor şi în faţa culturilor, dar şi în faţa albinelor”, a declarat Petre Daea, după întâlnire cu membrii Federaţie Asociaţiilor Apicole din România – ROMAPIS.
El a subliniat că între sectorul vegetal şi cel apicol a existat întotdeauna o armonie.

 

https://iubim-animalele.ro/wp-content/uploads/2019/05/apicultor1i.jpghttps://iubim-animalele.ro/wp-content/uploads/2019/05/apicultor1i-150x150.jpg, ActualitateNewsApicultorii din toată Europa și din România au demonstrat marți,  7 mai, în fața Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Ei cer aplicarea de standarde europene de protejare a albinelor împotriva pesticidelor și insecticidelor. Acțiunea are loc cu două săptămâni înainte de Ziua Mondială a Albinei, când statele europene vor...
petexpo