Universitatea din Pennsylvania a lansat un program de antrenare a câinilor, pentru a afla dacă pot detecta cazurile de COVID-19, la fel cum pot mirosi drogurile.

Centrul veterinar al universităţi desfăşoară un studiu în cadrul căruia vor instrui opt câini, care vor fi expuşi unor mostre ale pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus pentru a vedea dacă pot să detecteze virusul.

Câinii care participă la acest studiu sunt deja capabili să detecteze diferite maladii, transmite LiveScience, citat de stirileprotv.ro.

Centrul veterinar al universităţii realizează astfel de programe din 2013, când a fost demarată o investigaţie pentru a afla dacă câinii sunt capabili să detecteze cancerul ovarian; în prezent ei sunt folosiţi pentru a detecta şi afecţiuni precum diabetul sau anevrismul.

Dacă studiul dă rezultate, utilizarea preliminară a câinilor pentru a detecta coronavirusul va începe din iulie.

Câinii pot fi deosebiţi de utili mai ales în detectarea persoanelor asimptomatice.

“Ar fi ceva similar cu ceea ce se întâmplă în aeroporturi, unde câinii sunt folosiţi pentru a găsi materiale explozibile sau droguri”, a explicat unul dintre cercetători, potrivit Agerpres, citată de stirileprotv.ro

 

https://iubim-animalele.ro/wp-content/uploads/2020/05/caine-covid.jpghttps://iubim-animalele.ro/wp-content/uploads/2020/05/caine-covid-150x150.jpgFelicia NiculaeNewsUniversitatea din Pennsylvania a lansat un program de antrenare a câinilor, pentru a afla dacă pot detecta cazurile de COVID-19, la fel cum pot mirosi drogurile. Centrul veterinar al universităţi desfăşoară un studiu în cadrul căruia vor instrui opt câini, care vor fi expuşi unor mostre ale pacienţilor infectaţi cu...
petexpo