Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) București derulează o companie de adopții de câini, cu sprijinul Circului Metropolitan București și Proedus. Astfel, în fiecare weekend, până pe 26 septembrie, în Parcul Izvor, are loc un târg de adopții.
Weekend-ul trecut au fost adoptați 17 căței, iar unul a fost rezervat. Cătălina Trănescu, director de comunicare ASPA, a declarat la Pro Tv că mulți oamenii nu sterilizează câinii și așa se ajunge la înmulțirea lor necontrolată, iar oamenii abandonează puii pe domeniul public. “Am intensificat promovarea adopțiilor, suntem aproape de capacitatea maximă la ASPA. Avem succes cu aceste târguri de adopții. Totodată, continuăm promovarea și în mediul online”, a precizat Cătălina Trănescu.

Abandonul este contravenție și se sancționează cu amendă de până la 3.000 de lei. Infracțiune este atunci când abandonezi un câine după ce l-ai adoptat dintr-un adăpost. ASPA se confruntă cu fenomenul abandonului la periferia Capitalei.

Campania de adopții este susținută de MAXI PET România și animalier.ro, astfel că familiile care adoptă un câine în timpul evenimentului primesc fie un pat pentru câini de la Animalier, fie un pachet de adopție de la Maxi Pet, format din hrană uscată și umedă, jucărie și castron.

Câinii au toate procedurile legale îndeplinite – sunt microcipați, sterilizați, deparazitați și vaccinați. Adopția este gratuită.
https://iubim-animalele.ro/wp-content/uploads/2021/08/24adopta-768x1024.jpghttps://iubim-animalele.ro/wp-content/uploads/2021/08/24adopta-150x150.jpgIubim AnimaleleActualitateAutoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) București derulează o companie de adopții de câini, cu sprijinul Circului Metropolitan București și Proedus. Astfel, în fiecare weekend, până pe 26 septembrie, în Parcul Izvor, are loc un târg de adopții. Weekend-ul trecut au fost adoptați 17 căței, iar unul a fost...
petexpo