Sursa foto: www.stirileprotv.ro

O cățelușă de niciun an a fost găsită moartă la marginea unei localități din județul Buzău. Medicii veterinari susțin că a fost împușcată.
În urmă cu șase luni, doi tineri au găsit doi căței abandonați la marginea satului Cândești din județul Buzău. Nu au putut să îi ia acasă, dar le-au dus zilnic mâncare. Luni, pe 11 februarie, au descoperit-o pe cățelușă fără viață.

“Se cunoșteau urme de împușcături. Nu știu cine ar putea să vâneze acolo având în vedere că sunt numai gunoaie, deci cineva a făcut-o intenționat”, este de părere tânăra care le ducea cățeilor de mâncare.
Medicul veterinar a confirmat că animalul a fost împușcat de trei ori, de la mică distanță: “A fost o plagă prin împușcare în partea dreaptă, a produs leziuni, unele foarte grave. Hemoragie internă, a fost atins ficatul, plămânul, inima, rinichiul”.

Reprezentanții asociațiilor de protecția animalelor doresc descoperirea și pedepsirea făptașului. “Nu mi se pare normal să se tragă cu arma așa, că ne amuzăm noi omorând un animal”, a spus medicul, citat de www.stirileprotv.ro.
Polițiștii au început o anchetă și s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de armă fără drept și omorârea animalelor cu intenție.
Cățelușa a fost găsită pe un fond de vânătoare administrat de Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi.

https://iubim-animalele.ro/wp-content/uploads/2019/02/catelusa1.jpghttps://iubim-animalele.ro/wp-content/uploads/2019/02/catelusa1-150x150.jpgFelicia NiculaeNewscatelusaSursa foto: www.stirileprotv.ro O cățelușă de niciun an a fost găsită moartă la marginea unei localități din județul Buzău. Medicii veterinari susțin că a fost împușcată. În urmă cu șase luni, doi tineri au găsit doi căței abandonați la marginea satului Cândești din județul Buzău. Nu au putut să îi ia...
petexpo