maimuta

Maimuţa a jucat în mitologia unor popoare un rol important, de exemplu în India, Egiptul antic, Polinezia este zeificată. Asemenea acestui detaliu sunt multe alte lucruri interesante pe care nu le cunoaştem despre aceste animale. Iată câteva lucruri neştiute despre maimuţe:

O maimuţă a fost singurul animal jucat şi contamnat într-un proces desfăşurat secolul trecut în statul american Alabama. Maimuţa a fost acuzată de fumat în public şi urinat pe oameni!

Cimpanzeii sunt singurele maimuţe care beau apă folosindu-se de un “pahar” : o frunză răsucită în acest scop.

Masculul maimuţei urlătoare din Amazonia este cea mai zgomotoasă creatură de pe Pământ. Urletul scos de acesta se aude pe o distanţă de 16 kilometri.

Maimuţa care a trăit cel mai mult este un orangutan, pe numele său Guass, care a murit la data de 8 februarie 1977 într-o grădina zoologică din oraşul american Philadelphia. Guass avea 59 de ani şi era în evidenţele gădinii de la vârsta de 13 ani.

Cimpanzeii împart cu oamenii circa 99% din bagajul genetic. Încă mai surprinzător este faptul că cimpanzeii au mai multe gene comune cu oamenii decât au cu gorilele. Cu alte cuvinte, un cimpanzeu este mai asemănător cu un om decât cu o gorilă.

Toate maimuţele se pot infesta şi pot fi purtătoare de tuberculoză, hepatită şi herpes de tip B.

Cea mai mică maimuţă este marmosetul pigmeu (Cebuella pygmaea) care atinge dimensiuni maxime de 14 cm – înălţime şi 75 grame – greutate.

Cea mai rară maimuţă din lume este tamarinul auriu care mai trăieşte doar în două zone împădurite din apropierea oraşului brazilian Sao Paulo. Cercetătorii estimează că mai vieţuiesc circa 75 de exemplare.

Maimuţele urlătoare sunt cele mai leneşe maimuţe. Îşi petrec 80% din viaţă dormind.

Maria AnghelDe știutgorila,guass,maimute,orangutanMaimuţa a jucat în mitologia unor popoare un rol important, de exemplu în India, Egiptul antic, Polinezia este zeificată. Asemenea acestui detaliu sunt multe alte lucruri interesante pe care nu le cunoaştem despre aceste animale. Iată câteva lucruri neştiute despre maimuţe: O maimuţă a fost singurul animal jucat şi contamnat...
petexpo