birmaneza

Iată câteva rase superbe de pisici pe care ţi le recomandăm să le iei în calcul dacă te-ai decis să îţi cumperi o micuţă felină.

Persana

Pisicile persane pot fi recunoscute după blana lungă şi pufoasă, după chipul drăgălaş şi ochii albaştrii.
Persana, cu şarmul şi frumuseţea ei de neîntrecut, este considerată “aristocrata” pisicilor. Calmă şi calculată, Persana este perfect satisfacută de viaţa de apartament. Sociabilă, paşnică, niciodată agresivă, dulce şi afectuoasă, ea manifestă un ataşament deosebit faţă de stăpân. Se înţelege perfect cu copiii şi cu câinii. Faţă de străini se arată distantă. Miaună discret şi destul de rar. Este precaută în relaţiile cu oamenii. Nu este frământată de curiozitatea caracteristică altor rase, nu doreşte să destrame şi nici să cerceteze totul.

Siameza

Pisicile siameze pot fi recunoscute foarte uşor după botul, urechile şi coada colorate în negru, spre deosebire de restul corpului a cărei blană este albă. De asemenea, pisicile siameze au ochii albaştri, corpul lung şi subţire şi coada lungă şi ascuţită.

Pisicile siameze sunt foarte sociabile, sunt inteligente şi afectuase. Se simt foarte bine în preajma oamenilor şi caută permanent atenţie, fiind uneori destul de gălăgioase. Siamezele simt nevoia de companie a unei singure persoane mult mai puternic decât celelalte rase de pisici. Acest aspect poate fi legat de faptul că aceste pisici nu se descurcă foarte bine atunci când nu au stăpân.

Birmaneza

Pisicile birmaneze au un păr lung, statura medie și o blană ușor de îngrijit. Ea are blana albă sau crem cu niște pete care au o culoare închisă, dar labele sunt întotdeauna albe.

Corpul este lung şi elegant, dar puternic construit. Pisica birmaneză are o faţă lată, rotundă, un nas relativ lung, care se îngustează spre vârf, urechi medii ca mărime, poziţionate la o distanţă mare una de cealaltă. Picioarele sunt robuste şi de lungime medie, coada trebuie să fie stufoasă şi, în comparaţie cu corpul, să aibă o lungime proporţionată. Ochii, mai degrabă rotunzi, sunt cât se poate de albaştri.

Pisica birmaneză este foarte curioasă, îi place compania oamenilor şi manifestă multă afecţiune faţă de om. Nu este zgomotoasă, deci este recomadată celor care iubesc liniştea. Un animal de apartament minunat, care iubeşte compania oamenilor şi a animalelor. Dacă animalul este lăsat singur în timpul zilei, e bine să-i aduceţi o altă pisică să-i ţină companie.

Ragdoll

O alta rasa foarte frumoasa de pisici este Ragdoll. Seamănă foarte mult cu siamezele, birmanezele şi persanele, la origine fiind de fapt încrucişarea unei persane albe cu un birmanez. Pisicile Ragdoll sunt masive, motăneii putând ajunge să cântărească până la 7-12 kilograme. Pisicuţele sunt ceva mai micuţe cântărind cu 2-3 kilograme mai puţin decât masculii. Blăniţa este semi-lungă, dar nu cade în cantităţi mari.

Blana pisicilor din această rasă este foarte mătăsoasă şi plăcută la atingere (asemănătoare cu a iepurilor). În plus, blana nu necesită nicio îngrijire specială, iar rasa, în general, este lipsită de orice problemă majoră de sănătate.

Ragdoll este una dintre cele mai sociabile pisici, îi plac deopotrivă oamenii şi animalele, dar îşi adoră stăpânii.

Bambino

Bambino este o rasă nouă de pisici, provenită din America, de care nu ai cum să nu te îndrăgosteşti: micuţă, simpatică, cu ochi mari şi inocenţi şi mereu pusă pe şotii.

Bambino sunt pisici de talie mică, cu o greutate cuprinsă între 2 şi 4 kilograme. Au un corp atletic, robust, dar musculos, mai mult lung decât înalt.

Aceste pisici au o poftă de viaţă molipsitoare. Iubesc distracţia şi compania omului. Sunt blânde şi drăgăstoase, dar şi neastâmpărate şi jucăuşe. Sunt cele mai fericite în prezenţa copiilor, pentru că apreciază spiritul ludic al acestora. Sunt extrem de prietenoase cu oamenii, de-ai casei sau străini. În plus, se înţeleg de minune cu câinii sau alte animale de companie, mai ales dacă acestea răspund invitaţiilor la joacă. Sunt pisici active şi atletice. Chiar dacă au picioare scurte, sar la fel de înalt ca orice pisică normală şi aleargă foarte repede. Au o inteligenţă peste medie şi pot fi educate şi dresate ușor.

Mirabela StoicaActualitatebambino,persana,ragdoll,siamezaIată câteva rase superbe de pisici pe care ţi le recomandăm să le iei în calcul dacă te-ai decis să îţi cumperi o micuţă felină. Persana Pisicile persane pot fi recunoscute după blana lungă şi pufoasă, după chipul drăgălaş şi ochii albaştrii. Persana, cu şarmul şi frumuseţea ei de neîntrecut, este...
petexpo