cainebland

Psihologii s-au aplecat asupra acestei probleme, întrebându-se dacă există într-adevăr o corespondenţă între personalitatea unui om şi câinele pe care şi-l alege intuitiv. Frontline Spot On a realizat un astfel de studiu din care au reieşit informaţii despre finanţele  proprietarilor – atât venituri, cât şi cheltuieli -, despre implicarea lor în relaţii amoroase, despre nivelul lor de educaţie şi relaţia cu câinele lor.

Persoanele care deţineau un Yorkshire terrier se descriau drept cei mai fericiţi, susţinând că râd, în  medie, de 10 ori pe zi

În schimb, cei care aveau un chihuahua declarau că petrec cel mai mult titmp cu căţeii lor – 16 ore pe zi, în medie

Pe de altă parte, cei care aveau un golden retriever aveau, în general, un nivel de educaţie mai avansat, un sfert dintre aceştia având o diplomă de masterat sau doctorat.

În cazul deţinătorilor de labradori, era mai probabil ca aceşti oameni să fie singuri (neimplicaţi în relaţii amoroase)

Proprietarii de dalmaţieni tindeau în cea mai mare măsură să-şi răsfeţe câinii, cheltuind săptămânal mai mulţi bani pe delicatese pentru câini şi jucării, comparativ cu media cheltuielilor făcute de proprietarii altor rase. De asemenea, era mai probabil ca deţinătorii de dalmaţieni să posede o maşină sport.

Persoanele care aveau buldogi francezi se descriau drept „cei mai mari rockeri” şi aveau şi cea mai marcată tendinţă de a afirma că animalul lor de companie ştie ce gândesc.

Cei care aveau buldogi au declarat cel mai frecvent că „sunt implicaţi într-o relaţie, dar vor să iasă din ea.”

Cei care aveau mopşi spuneau cel mai des că au căsnicii fericite şi tot ei declarau şi cele mai mari venituri dintre cei chestionaţi (137.000 USD pe an, în medie).

În schimb, cei care aveau dogi germani erau cel mai prost plătiţi, declarând un salariu mediu de 50.000 USD anual.

cainetrist

La un nivel ceva mai înalt de rigoare ştiinţifică,  relaţiile dintre oameni şi câinii lor i-au preocupat şi pe specialiştii în psihologie. Un studiu a fost realizat şi de către psihologii Lance Workman şi Jo Fearon, de la Bath Spa University, care au cerut colaborarea celor de la British Kennel Club (cea mai veche asociaţie chinologică din lume) pentru a realiza un studiu asupra a 1.000 de deţinători de câini de rasă.

Psihologii Lance Workman şi Jo Fearon când au căutat asocierile dintre anumite trăsături de personalitate şi deţinerea unui câine de o anumită rasă. Iată la ce concluzii au ajuns:

Persoanele care aveau un câine chihuahua aveau scoruri mari în ceea ce priveşte deschiderea (şi, în general, cei care aveau câini mititei – din rasele numite, generic, „Toy dogs”, în clasificarea Kennel Club – erau mai deschişi spre nou.)

Proprietaruii unor câini deosebit de prietenoşi, precum labradorii, aveau personalităţile cele mai agreabile (scoruri mari la agreabilitate).

Cei care aveau ciobăneşti germani, collie şi buldogi erau cei mai extravertiţi.

Persoanele cel mai stabile emoţional aveau tendinţa de a deţine câini de vânătoare precum beagle sau ogari afgani (aceştia sunt încadraţi, în clasificarea Kennel Club, într-o categorie numită „hound”, care cuprinde ogari şi alte rase de câini folosiţi pentru urmărirea vânatului).

Workman este de părere că experţii în acest domeniu ar putea ajunge să facă predicţii destul de exacte privind personalitatea unui om, luând în considerare rasa câinelui pe care îl deţine. „Se pare că anumite tipuri de personalitate sunt atrase, inconştient, de anumite rase”, adaugă specialistul.

Mirabela StoicaActualitateNewsbath spa university,beagle,chihuahua,collie,labradoriPsihologii s-au aplecat asupra acestei probleme, întrebându-se dacă există într-adevăr o corespondenţă între personalitatea unui om şi câinele pe care şi-l alege intuitiv. Frontline Spot On a realizat un astfel de studiu din care au reieşit informaţii despre finanţele  proprietarilor – atât venituri, cât şi cheltuieli -, despre implicarea...
petexpo