plymouth-rocks

Plymouth Rock este o rasă de găini originară din Plymouth, Statele Unite. Moştenirea lor genetică este destul de neclară, acest tip de găini fiind obţinut prin încrucişare mai multor rase, precum Dominique, Dorking, Cochin etc. Plymouth Rock a devenit populară foarte rapid, fiind cea mai crescută rasă de găini în Statele Unite până în perioada celui de al doilea război mondial. Popularitatea sa a crescut datorită calităţilor sale remarcabile: rezistenţă, docilitate şi producţia excelentă, atât a ouălelor, cât şi a cărnii, spune cei de la www.creştereagăinilor.info.

Temperament

Puii din rasa Plymouth Rock sunt foarte prietenoşi şi uşor de domesticit. Sunt păsări de curte ideale, deoarece se înţeleg foarte bine atât cu restul animalelor, cât şi cu oamenii. Această rasă nu este una agresivă, ceea ce o face să fie ideală pentru o ferma de păsări de familie. Odată devenite cloşti, găinile pot fi mame foarte bune pentru puii lor. Cu toate că le place să se mişte în voie în spaţii deschise, această rasă nu are nevoie de foarte mult spaţiu, iar gardurile nu trebuie să fie foarte înalte pentru că nu zboară foarte mult.

Caracteristici fizice

Această rasă de găini este mai longevivă decât celelalte. Spatele lor este lung şi lat, pieptul este mare, iar culoarea pielii şi a piciorelor este galbenă. Abdomenul găinilor este mare şi rotund, ceea ce sugerează faptul că sunt bune de ouă. Creasta, bărbiţa, lobii urechilor au culoare roşie, iar ciocul este galben.

Caracterele productive

Rasa Plymouth Rock este o rasă mixtă, fiind crescută atât pentru ouă cât şi pentru carne. O găină produce anual o cantitate considerabilă de ouă, ajungând până la 200 de ouă pe an. De multe ori, producţia de ouă continuă pe toată perioada anului.
Această rasă reprezintă, de asemenea, o excelentă sursă de carne. Cocoşul ajunge la o greutate de 3.6 kilograme, iar găina la 3 kilograme.

Mirabela StoicaNewsgaini,genetica,Plymouth Rock,statele unite,temperamentPlymouth Rock este o rasă de găini originară din Plymouth, Statele Unite. Moştenirea lor genetică este destul de neclară, acest tip de găini fiind obţinut prin încrucişare mai multor rase, precum Dominique, Dorking, Cochin etc. Plymouth Rock a devenit populară foarte rapid, fiind cea mai crescută rasă de găini în...
petexpo