Numărul animalelor abandonate, câini şi pisici, a crescut dramatic în ultima vreme. Majoritatea sunt pui foarte mici, care nu rezistă pe străzi mai mult de câteva zile, spun voluntarii unei asociații de protecție a animalelor din Sibiu.

Georgina Pop, membru asociaţia Animal Life: “Nu găseşti atâtea familii pe cât poţi prelua, plus că vin şi căţei călcaţi de maşină şi au nevoie de îngrijiri şi este şi mai greu să le găseşti pentru fiecare un loc adecvat în care animalul respectiv să fie bine îngrijit”.

La Sibiu, în trei săptămâni numărul puilor de câini abandonați a ajuns la 50. Voluntarii povestesc că au găsit animalele pe străzi, la marginea pădurii sau chiar în tomberoanele de gunoi.

Maria Cismaru, membru asociaţie: “Cei mai problematici sunt puiuţii abandonaţi la o zi pentru că pe aceia trebuie să-i îngrijim în mod special cu hrănire la două ore, nu beneficiază de laptele matern şi atunci şi imunitatea lor este mai scăzută”.

 

 

https://iubim-animalele.ro/wp-content/uploads/2016/06/caini-comunitari1111111.jpghttps://iubim-animalele.ro/wp-content/uploads/2016/06/caini-comunitari1111111-150x150.jpgIubim AnimaleleActualitateNumărul animalelor abandonate, câini şi pisici, a crescut dramatic în ultima vreme. Majoritatea sunt pui foarte mici, care nu rezistă pe străzi mai mult de câteva zile, spun voluntarii unei asociații de protecție a animalelor din Sibiu. Georgina Pop, membru asociaţia Animal Life: “Nu găseşti atâtea familii pe cât poţi...
petexpo