guineea

Fiecare stăpân îşi doreşte să crească un porcuşor de guineea sănătos şi sociabil. Felul în care îl creşti îi va influenţa atitudinea şi comportamentul. Îngrijirea corespunzătoare înseamnă mai mult decât a-i oferi un adăpost, hrană şi apă. Dragostea şi atenţia sunt extrem de importante daca îţi doreşti ca porcuşorul tău de guineea să aibă un cămin şi nu doar un adăpost în care trăieşte.

Dacă îţi doreşti să creşti un animăluţ în compania căruia să te simţi bine şi să fii fericit, uite câteva sfaturi ce îl vor ajuta pe porcuşorul tău de guineea să te iubească la fel cum îl iubeşti şi tu pe el:

  1. Oferă-i un spaţiu în care se poate retrage ascuns de ochii curioşi. Un important aspect al cuştii sau ţarcului în care este ţinut, este ca acesta să aibă un spaţiu special creat în care porcuşorul să se poată ascunde. Asta îl va face să se simtă mult mai în siguranţă ştiind că are un loc doar al lui în care se poate odihni sau se poate ascunde dacă îşi doreşte să evite agitaţia.
  2. Aşează-i căsuţa într-un loc pe lângă care treci frecvent. Adu-ţi aminte, ce nu este la vedere se uită uşor. Dacă îi aşezi cuşca într-un loc prin care nu treci, pentru a nu deranja pe nimeni, cum ar fi în garaj, pod sau într-o camera ce nu este folosită, poate duce la neglijarea animaluţului tău. Astfel că, daca ii aşezi căsuţa într-un loc pe lângă care treci tot timpul, interacţiunea şi grija faţă de el vor fi mai mari.
  3. Ai grijă de nevoile lui de bază. Ai grijă să il hrăneşti regulat şi să aibă acces la apă potabilă curată tot timpul. Daca nu este foarte activ sau pare bolnavior, diagnosticarea şi rezolvarea problemei pe cât posibil nu vor lăsa starea să se înrăutaţească. Ţine minte, un porcuşor de guineea sănătos este un porcuşor de guineea fericit.
  4. Joacă-te cu el. Cu cât petreci mai mult timp jucându-te cu animăluţul tău, cu atât mai confortabil se va simţi în preajma ta. Porcuşorii de guineea sunt animaluţe sociabile şi sunt fericiţi să facă parte din familia ta. Ai grijă să iţi faci mereu timp să te joci cu porcuşorul tău şi vei avea cu un animaluţ jucauş şi fericit.
  5. Interacţionează cu el pe cât de mult posibil. Hrăneşte-l din mâna ta, vorbeşte cu el, ridica-l în mână şi mângâie-l uşor. Lucruri ca acestea îl vor face să se simta iubit.
  6. Oferă-i timp să se obişnuiască cu tine. Dacă primele tentative de a-l ridica şi de a interacţiona cu el sunt întâmpinate cu neplacere, nu lua asta ca pe un lucru negativ. Nu înseamnă decât că încă are nevoie să se obişnuiască cu tine şi cu noul mediu. Continuă să petreci timp cu el şi să interacţionaţi. Curând va realiza că nu vrei să îi faci nimic rău.
  7. Învaţă copii cum să se poarte cu porcuşorul de guineea. În general, porcuşorul de guineea este adoptat ca animăluţ de companie în casele în care există copii datorită firii blânde şi jucauşe a acestuia. Pentru siguranţa porcuşorului, este important ca fiecare copil ce vine în contact cu el sa ştie cum sa interacţioneze cu el fără să îl rănească.
Mirabela StoicaActualitateDe știutNewsadapost,casuta,cusca,guineeaFiecare stăpân îşi doreşte să crească un porcuşor de guineea sănătos şi sociabil. Felul în care îl creşti îi va influenţa atitudinea şi comportamentul. Îngrijirea corespunzătoare înseamnă mai mult decât a-i oferi un adăpost, hrană şi apă. Dragostea şi atenţia sunt extrem de importante daca îţi doreşti ca porcuşorul...
petexpo