O nouă specie de dinozaur de dimensiuni mici, cu aripi şi pene, a fost confirmată de o echipă de oameni de ştiinţă americani şi chinezi. Descoperirea fosilelor a fost făcută în nord-estul Chinei, potrivit Xinhua.

Oamenii de ştiinţă de la Muzeul de Istorie Naturală din San Diego şi Universitatea de Stat din Montana din Statele Unite, de la muzeul din Dalian şi de la alte instituţii de cercetare au raportat această specie nouă de dinozaur în jurnalul The Anatomical Record, potrivit Agerpres.

Specia a fost numită Wulong bohaiensis, sau ″dragonul dansator″, datorită poziţiei în care au fost descoperite fosilele.

Wulong a trăit la începutul perioadei cretacice, era puţin mai mare decât o cioară, însă lungimea corpului său era dublată de cea a unei cozi lungi şi osoase, au explicat cercetătorii.

Dinozaurul avea capul îngust, dinţi ascuţiţi, era acoperit cu pene, avea structuri similare aripilor atât la membrele superioare cât şi la cele inferioare şi prezenta două pene lungi la capătul cozii.

https://iubim-animalele.ro/wp-content/uploads/2020/01/dinozaur2.jpghttps://iubim-animalele.ro/wp-content/uploads/2020/01/dinozaur2-150x150.jpgIubim AnimaleleActualitateDe știutNewsdragonul dansatorO nouă specie de dinozaur de dimensiuni mici, cu aripi şi pene, a fost confirmată de o echipă de oameni de ştiinţă americani şi chinezi. Descoperirea fosilelor a fost făcută în nord-estul Chinei, potrivit Xinhua. Oamenii de ştiinţă de la Muzeul de Istorie Naturală din San Diego şi Universitatea de...
petexpo