O echipă internaţională de biologi conduşi de Universitatea Monash din Australia a identificat o specie străveche de focă pe baza unor fragmente fosilizate. S-a demonstrat astfel că foca a trăit în apele din jurul Noii Zeelande în urmă cu aproximativ 3 milioane de ani.

Descoperirea se bazează pe analiza a şapte specimene de fosile bine conservate – printre care un craniu complet. Cercetătorii estimează că aceste foci aveau o lungime de aproximativ 2,5 metri şi cântăreau aproximativ 200-250 de kilograme.

Paleontologul James Rule de la Universitatea Monash a declarat că până în prezent se credea că focile şi-au avut originea în emisfera nordică şi ulterior s-au deplasat spre sud.

“Această nouă specie dispărută de focă-călugăr este prima de acest gen din emisfera sudică. Descoperirea sa răstoarnă cu susul în jos evoluţia focilor”, a spus Rule.

 

 

https://iubim-animalele.ro/wp-content/uploads/2020/11/foca2-1024x641.jpghttps://iubim-animalele.ro/wp-content/uploads/2020/11/foca2-150x150.jpgIubim AnimaleleNewsfocaO echipă internaţională de biologi conduşi de Universitatea Monash din Australia a identificat o specie străveche de focă pe baza unor fragmente fosilizate. S-a demonstrat astfel că foca a trăit în apele din jurul Noii Zeelande în urmă cu aproximativ 3 milioane de ani. Descoperirea se bazează pe analiza a...
petexpo