O superbă pisică sălbatică a fost filmată de specialiștii Romsilva, într-o pădure din Parcul Național Călimani. Filmarea a fost făcută de Cristin Cireș și Claudiu Rogojan. “O întâlnire rarisimă cu un exemplar superb de Felis silvestris – pisica sălbatică” – apreciază reprezentanții Romsilva.
“Pisica sălbatică este un animal solitar care vânează mai mult noaptea. Are un teritoriu de vânătoare de peste 300 de hectare şi se hrăneşte cu mamifere mici şi păsări. La maturitate, pisica sălbatică poate avea o greutate de 8 kilograme. Felina poate să ajungă 70 de centimetri lungime, lungimea cozii poate fi de 35 de centimetri”, se precizează într-o postare pe Facebook a Romsilva.
Specialiștii atrag atenția că deși seamănă cu pisica domestică, pisica sălbatică are, întotdeauna, fondul cenușiu tigrat cu dungi negre, deosebindu-se de pisica domestică prin mărime, părul mai lung, forma cozii și forma petelor de pe coatele picioarelor. “Coada este cilindrică si groasă pana la vârf, prezentând 4-8 inele, din ce în ce mai estompate, care devin incomplete spre baza cozii. Dimorfismul sexual nu este evident”, subliniază specialiștii.
Pădurile Parcului Național Călimani asigură faunei bogate toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos. Spectaculoasele imagini pot fi vizualizate aici.

 

https://iubim-animalele.ro/wp-content/uploads/2021/05/pisica-salabatica.jpghttps://iubim-animalele.ro/wp-content/uploads/2021/05/pisica-salabatica-150x150.jpgIubim AnimaleleActualitateNewsO superbă pisică sălbatică a fost filmată de specialiștii Romsilva, într-o pădure din Parcul Național Călimani. Filmarea a fost făcută de Cristin Cireș și Claudiu Rogojan. “O întâlnire rarisimă cu un exemplar superb de Felis silvestris - pisica sălbatică” – apreciază reprezentanții Romsilva. “Pisica sălbatică este un animal solitar care...
petexpo