Guvernul a aprobat un proiect de OUG privind acordarea sumei de 10.000 de lei, fără TVA, medicilor veterinari de liberă practică organizați în condițiile legii, împuterniciți pentru efectuarea acțiunilor sanitare-veterinare publice.

ANVSA spune că se impune asigurarea asistenței medicale veterinare care, în lipsă, duce la pierderi economice, iar absența supravegherii epidemiologice a animalelor determină pierderea statusului de sănătate al animalelor recunoscut pentru România.

Prin modificările adoptate la OG 42/2004, se preconizează asigurarea la nivel național a cadrului unitar al activităților sanitare-veterinar de interes general și se stabilesc condițiile specifice pentru atribuirea, derularea și încetarea contractelor care au ca obiect aceste activități, precum și condiții specifice privind decontarea lor.

Astfel, modificarea prevederilor art. 15 din OG 42/2004 prin înlocuirea sintagmei „contract de concesiune pe o durata de 5 ani” cu sintagma „acord cadru de servicii pe 4 ani” permite punerea în concordanța cu Legea 98/2016 din domeniul achizițiilor publice.

De asemenea, s-a introdus, la propunerea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, prevederea ca toți medicii veterinari de liberă practică, organizați în condițiile legii, să poată interveni, prin utilizarea de substanțe tranchilizante, în situații de urgență – atacuri ale urșilor, lupilor, altor animale – care pun în pericol viața și bunurile cetățenilor.

Pentru a fi pusă în aplicare noua prevedere legislativă va fi emis un ordin al președintelui ANSVSA privind procedura de atribuire a acordurilor cadru de servicii.

Pentru anul 2020, sumele de care vor beneficia medicii veterinari vor fi asigurate prin bugetul ANSVSA.

https://iubim-animalele.ro/wp-content/uploads/2020/08/veterinar1.jpghttps://iubim-animalele.ro/wp-content/uploads/2020/08/veterinar1-150x150.jpgIubim AnimaleleActualitate  Guvernul a aprobat un proiect de OUG privind acordarea sumei de 10.000 de lei, fără TVA, medicilor veterinari de liberă practică organizați în condițiile legii, împuterniciți pentru efectuarea acțiunilor sanitare-veterinare publice. ANVSA spune că se impune asigurarea asistenței medicale veterinare care, în lipsă, duce la pierderi economice, iar absența supravegherii...
petexpo