Un studiu realizat de Asociaţia Română a Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie (ARPAC) arată că românii și-au luat, în această perioadă de pandemie, mai multe animale de companie. Ei și-au luat diverse animale fie din dragoste de animale, fie din cauza singurătății sau, pur și simplu, pentru copii.

Cercetarea arată că mulți dintre posesorii de câini și pisici și-au mai luat câte un animal pe perioada în care au avut interdicția de a ieși din casă din cauza pandemiei de coronavirus.

17% dintre posesorii de câini şi 16% dintre posesorii de pisici au declarat că şi-au luat un animal de companie în perioada stării de urgenţă.

Rezultatele studiului arată că principalul factor care îi determină pe românii din mediul urban să îşi ia un animal de companie este de natură emoţională. 57% dintre respondenţi au spus că alegerea lor este determinată de dragostea pe care o simt pentru animale. 14% dintre respondenți au spus că au adus un animal de companie în gospodărie la dorinţa unui alt membru al familiei, în special a copiilor.

Întrebaţi cât de apropiaţi se simt de animalele de companie proprii, respondenţii au poziţionat animalul de companie pe locul patru în lista apropiaţilor, după soţ/soţie/partener, copii, părinţi, considerându-se mai apropiaţi de animalul lor de companie decât de fraţi/surori, prieteni sau nepoţi.

Potrivit studiului, câinele nu este doar cel mai bun prieten al omului, ci şi cel mai comun animal de companie deţinut la nivelul gospodăriilor din mediul urban, datele arătând că 66% dintre posesorii de animale de companie au câine, în vreme ce 58% au pisici, 12% papagali sau alte păsări, 11% au peşti, lista fiind urmată de cei care deţin iepuri (8%), broaşte ţestoase (4%), hamsteri (3%) şi porcuşori de Guinea (2%).

Cele mai răspândite pisici sunt cele europene (maidaneze), urmate de rase încrucişate şi birmaneză.

https://iubim-animalele.ro/wp-content/uploads/2020/11/oreo3-1024x682.jpghttps://iubim-animalele.ro/wp-content/uploads/2020/11/oreo3-150x150.jpgIubim AnimaleleNewsanimale de companie,pandemiaUn studiu realizat de Asociaţia Română a Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie (ARPAC) arată că românii și-au luat, în această perioadă de pandemie, mai multe animale de companie. Ei și-au luat diverse animale fie din dragoste de animale, fie din cauza singurătății sau, pur și simplu, pentru...
petexpo