Rusia a înregistrat primul vaccin anti-COVID-19 din lume pentru animale, a anunţat miercuri Autoritatea Federală Sanitar-Veterinară din Rusia (Rosselkhoznadzor), relatează Reuters, citată de Agerpres.

Vaccinul pentru animale, dezvoltat de o unitate a Rosselkhoznadzor, a fost numit Carnivac-Cov, a precizat autoritatea federală rusă.

„Studiile clinice ale Carnivac-Cov, care au început în octombrie anul trecut, au implicat câini, pisici, vulpi arctice, nurci, vulpi şi alte animale”, a declarat directorul adjunct al Rosselkhoznadzor, Konstantin Savenkov.

Rezultatele arată că vaccinul este inofensiv şi extrem de imunogen în condiţiile în care toate animalele vaccinate au dezvoltat anticorpi împotriva coronavirusului în 100% din cazuri.
Imunitatea durează şase luni după vaccinare. Producţia în masă a vaccinului ar putea începe din aprilie.

 

https://iubim-animalele.ro/wp-content/uploads/2021/03/covid.jpghttps://iubim-animalele.ro/wp-content/uploads/2021/03/covid-150x150.jpgIubim AnimaleleActualitateDe știutNewsanimale,covid,Rusia,vaccinRusia a înregistrat primul vaccin anti-COVID-19 din lume pentru animale, a anunţat miercuri Autoritatea Federală Sanitar-Veterinară din Rusia (Rosselkhoznadzor), relatează Reuters, citată de Agerpres. Vaccinul pentru animale, dezvoltat de o unitate a Rosselkhoznadzor, a fost numit Carnivac-Cov, a precizat autoritatea federală rusă. „Studiile clinice ale Carnivac-Cov, care au început în octombrie...
petexpo