Un pui de urs în vârstă de 2 ani a fost împușcat de un vânător, la Predeal. Animalul cobora ocazional la o pensiune din stațiune pentru a fi hrănit.
Animalul era cunoscut ca având „comportament deviant”, fiindcă fusese obișnuit să viziteze pensiunile, unde era hrănit de turiști și de deținătorii cabanelor din zonă.
„Nu ne era frică, pentru că el era ca și un câine al casei. Venea, mânca din locul din care mâncau și câinii… nu a fost agresiv. Nu aveam motive să ne îngrijorăm și să ne speriem în momentul în care apărea”, a declarat pentru Digi 24 proprietara pensiunii din Predeal unde vedea puiul de urs să mănânce.
Autoritățile nu au fost însă de aceeași părere.
„Un animal sălbatic, în intravilanul unei localități, tratat precum un animal domestic, precum un câine, mi se pare cel puțin reprobabil. Orice animal sălbatic, de talia unui urs, în momentul în care pătrunde în intravilan, este un animal imprevizibil și poate ucide”, a spus  purtătorul de cuvânt al Ministerului Mediului, Mihai Drăgan, la Digi TV, citat de dcnews.ro.
În urma apelurilor la 112, un vânător a împușcat ursul. „Vorbim despre un animal, din păcate, cu comportament deviant. El nu mai putea fi relocat în sălbăticie. Fusese de mic învățat să vină în intravilanul localității și să ia contact cu oamenii”, a explicat Mihai Drăgan.

https://iubim-animalele.ro/wp-content/uploads/2020/06/urs.jpghttps://iubim-animalele.ro/wp-content/uploads/2020/06/urs-150x150.jpgIubim AnimaleleNewsUn pui de urs în vârstă de 2 ani a fost împușcat de un vânător, la Predeal. Animalul cobora ocazional la o pensiune din stațiune pentru a fi hrănit. Animalul era cunoscut ca având „comportament deviant”, fiindcă fusese obișnuit să viziteze pensiunile, unde era hrănit de turiști și de deținătorii...
petexpo