După ce în ultima vreme s-au înmulțit cazurile în care animalele au fost agresate sau chiar ucise, a apărut propunerea înființării unui registru pentru animelele maltratate. Astfel, alte incidente grave ar putea fi prevenite mai ușor.

“Orice persoană fizică, eu, dumneavoastră, o asociație, un ONG, să poată întreba dacă, de exemplu, Tudor Ionescu face parte din acea bază de date, dacă a comis acte de infracțiune împotriva animalelor și atunci, pe baza acestei informații, să ia decizia de a-i da spre adopție un animal sau de a-i vinde un animal”, spune Tudor Ionescu, consilier al Consiliului General al Municipiului București, inițiatorul proiectului Registrul SOS animale.

Sancțiunile pentru actele de cruzime față de animale nu sunt suficient de aspre – sancțiuni cuprinse între 1.000 și 3.000 de lei sau, în unele cazuri, se paote ajunge până la un an de închisoare, cu executare.

https://iubim-animalele.ro/wp-content/uploads/2018/03/1cat-pet-animal-domestic-104827.jpeghttps://iubim-animalele.ro/wp-content/uploads/2018/03/1cat-pet-animal-domestic-104827-150x150.jpegIubim AnimaleleActualitateNewsregistrul SOSDupă ce în ultima vreme s-au înmulțit cazurile în care animalele au fost agresate sau chiar ucise, a apărut propunerea înființării unui registru pentru animelele maltratate. Astfel, alte incidente grave ar putea fi prevenite mai ușor. 'Orice persoană fizică, eu, dumneavoastră, o asociație, un ONG, să poată întreba dacă, de...
petexpo