Proprietarul unui câine a fost sancționat de jandarmii de la Bistrița cu 100 de lei amendă deoarece și-a lăsat patrupedul nesupravegheat pe o stradă din cartierul Viișoara.

Animalul era destul de agitat, lătra și alerga după trecători pentru a-i mușca. Jandarmii l-au identificat pe proprietar și l-au amendat cu 100 de lei.

Totodată, jandarmii au intervenit în localitatea Sărata unde a fost semnalată prezența unui câine nesupravegheat, care punea în pericol trecătorii. Jandarmii au identificat proprietarul, care fost la rândul său sancționat cu 100 de lei amendă pentru nerespectarea prevederilor legale.

Proprietarii de animale trebuie să cunoască faptul că în conformitate cu legea nr. 61 din 1991 republicată, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, ”lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot reprezenta un pericol pentru persoane sau bunuri” constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 100 la 500 de lei.

 

https://iubim-animalele.ro/wp-content/uploads/2020/11/caine2.jpghttps://iubim-animalele.ro/wp-content/uploads/2020/11/caine2-150x150.jpgIubim AnimaleleNewsamenda,câini,stăpâniProprietarul unui câine a fost sancționat de jandarmii de la Bistrița cu 100 de lei amendă deoarece și-a lăsat patrupedul nesupravegheat pe o stradă din cartierul Viișoara. Animalul era destul de agitat, lătra și alerga după trecători pentru a-i mușca. Jandarmii l-au identificat pe proprietar și l-au amendat cu 100...
petexpo