Wuvia, Donnerlittchen, Baica sunt unele dintre femelele de zimbru care sosesc în Măgura Zimbrilor, Armeniș, săptămâna aceasta pentru a trăi în libertate.

Ele au petrecut aproape un an într-un grup din Rezervația Donaumoos, Germania, pentru a se acomoda cu celelalte exemplare care ajung în sălbăticia Carpaților Meridionali și au trăit fără contact excesiv cu oamenii. Acest proces ar trebui să ajute zimbrii să se acomodeze mai ușor la noua lor casă și să păstreze distanța față de oameni.

„Toții zimbrii sunt atent monitorizați, li se fac analize de sânge și diverse vaccinuri conform legii pentru a ne asigura că sunt în formă bună pentru a fi relocați”, ne spune Alex Sallay, manager tehnic în proiectul LIFE Re-Bison, WWF România.
Transportul zimbrilor în Munții Țarcu este asigurat de firma de transport Hunland Trade. “Ne bazăm pe profesionalismul și atenția lor pentru a asigura o călătorie în siguranță pentru zimbri. Să conduci mii de km cu atât de multe animale este la ordinea zilei pentru Hunland, dar este cu siguranță o satisfacție să vadă zimbri pornind către libertate”, scriu oficialii WWFRomania pe Facebook.

În România sunt mai mult de 100 de exemplare de zimbri în sălbăticie. Cea mai mare populație, de peste 65 de exemplare, se află în Munții Țarcu prin inițiativa Rewilding Europe și WWF România.

 

https://iubim-animalele.ro/wp-content/uploads/2021/05/zimbru2.jpghttps://iubim-animalele.ro/wp-content/uploads/2021/05/zimbru2-150x150.jpgIubim AnimaleleActualitateNewsWuvia, Donnerlittchen, Baica sunt unele dintre femelele de zimbru care sosesc în Măgura Zimbrilor, Armeniș, săptămâna aceasta pentru a trăi în libertate. Ele au petrecut aproape un an într-un grup din Rezervația Donaumoos, Germania, pentru a se acomoda cu celelalte exemplare care ajung în sălbăticia Carpaților Meridionali și au trăit...
petexpo